Waarom geometrie.

 

Geometrie laat het authentieke, de absolute waarheid, meest oorspronkelijke zien. Het gaat voorbij aan de stoffelijk creatie, het heelal, elke vorm van relatieve expressie. Kijken we naar de "kubus", dan is het duidelijk dat er geen enkele variatie op deze vorm mogelijk is. De vorm ligt 100% vast en bewijst de kubus zich meteen geheel zelf. Zoals wij op deze planeet de kubus kennen, zo is wordt deze ook op andere bewoonde planeten gekend. De haakse hoek in de kubus-vorm is overal dezelfde haakse hoek. Maar ook zonder de uiterlijke expressie van de kubus, bestaat de haakse hoek als zodanig. Zonder de stoffelijke "realiteit", bestaat er eeuwig en altijd een haakse hoek en kubus-vorm.

 

Deze authentiek basis kern, bevind zich ook in de mens. met zijn vrije wil kan hij er voor kiezen authentiek te zijn of juist niet en het tegengestelde leven...een schijnpersoon, het ego. In deze tijd incarneren steeds meer pure, authentieke zieltje en deze wereld dat grotendeels bezaaid is met ego's die een schijnpersoon leven. Het ego kan na eeuwen zo perfect de waarachtige persoon spelen, dat het erg moeilijk is geworden om de schijn te doorschouwen. Er zijn geen regels, er is geen "handleiding" om een waarachtig persoon van een schijnpersoon te onderscheiden. Het enige wat we hebben is je pure hart, dat precies aanvoelt of iemand zuiver aan de haak is of niet. Wie puur is, zal echter veel eenzaamheid in deze wereld ervaren en zal dan toch geneigd zijn om contact met de anderen te maken, zeker als het lichaam zich begint te roeren voor intimiteit.

 

Zouden twee pure zieltjes elkaar ontmoeten, dan stroomt er een zeldzaam pure liefde tussen biede pure harten. Maar is er in praktische zin geen relatie mogelijk, dan moet duidelijk worden dat je deze liefde puur voor je innerlijke zelf moet houden en niet moet uitstralen naar iemand die deze puurheid niet kan evenaren en waarderen (geen parels voor de zwijnen werpen) want dat brengt juist pijnlijk het tegengestelde van pure liefde in je pure hart teweeg. Eenmaal een puur zieltje ontmoet, zal je hem / haar nooit vergeten en blijft pure liefde tussen beiden stromen, al dan niet bewust in deze stoffelijke wereld. 

 

Zouden de authentieke, pure zieltjes elkaar vinden tussen alle ego's door, dan zou je een pure gemeenschap kunnen creëren. De ego's zijn echter op astraal-niveau met elkaar verbonden en willen de macht op deze wereld behouden. Ego's zijn gevaarlijk jaloers op dát wat zij verloochend hebben en missen.....namelijk de pure, oorspronkelijke kern. Zonder de ware kern is de mens "niets waard" en wil het ego een schijnwaarde hooghouden om te kunnen voortbestaan.

 

Voor wie zich vanuit eenzaamheid toch heeft verloren in de illusie van de ego-wereld en wil terugkeren, is geometrie een herinnering aan de pure, oorspronkelijke, absolute waarheid die je in werkelijkheid bent, ongeacht de laagjes schone schijn dat deze wereld er overheen wil leggen.